Jutros na Bjelašnici minus 21: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do srijede

0
Radiosarajevo.ba
Jutros na Bjelašnici minus 21: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do srijede
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Šetnja u Sarajevu

Jutros je u Bosni pretežno, a u Hercegovini umjereno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -21; Ivan-sedlo -12; Sarajevo-Bjelave, Tuzla -9; Bugojno, Sanski Most, Zenica -8; Gradačac -6; Grude -5; Bihać -4; Mostar -2; Neum 0; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 954 hPa, za 13 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Opšta slika je relativno povoljna. U Hercegovini će sunčani intervali činiti dan ljepšim, pri tome će jaka bura remetiti osjet ugode, u Bosni će hladno vrijeme uz povećanu naoblaku i umjereni sjeverac praviti smetnje hroničnim bolesnicima i meteoropatama. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, te po mogućnosti planirati boravak na otvorenom u toplijem dijelu dana, ne izlažući se jačim opterećenjima.

Danas u Hercegovini i na jugozapadu Bosne preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U ostatku naše zemlje pretežno oblačno vrijeme, uz povremeno provijavanje slabog snijega. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne jaka bura, a u ostalim područjima slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Dnevna temperature od -6 do 0, na jugu do 5 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno je moguć slab snijeg. Dnevna temperatura oko -3 °C.

U ponedjeljak 15. februara 2021. godine, pretežno vedro sa mrazom u jutarnjim satima. Jutarnja temperatura od -9 do -3, na jugu do 1, a dnevna od -3 do 3, na jugu od 1 do 6 °C.

U utorak 16. februara 2021. godine, umjereno do pretežno oblačno vrijeme Jutarnja temperatura od -7 do -3, na jugu do 1, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 3 do 8 °C.

U srijedu 17. februara 2021. godine, jutro sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana porast naoblake. U večernjim satima u Bosni se očekuju slabe padavina. U nizinama kiša, a višim područjima i na planinama snijeg. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu od -1 do 3, a dnevna od 0 do 7, na jugu do 9 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije