Jutros na Bjelašnici 8 stepeni: Objavljena prognoza do subote - evo kad počinju pakleni dani

1
Radiosarajevo.ba
Jutros na Bjelašnici 8 stepeni: Objavljena prognoza do subote - evo kad počinju pakleni dani
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Sarajevo okupano suncem

Na prostoru Bosne i Hercegovine preovladava sunčano i pretežno vedro vrijeme. U centralnim predjelima jutro je ugodno i znatno svježije u odnosu na krajnji jug i sjever naše zemlje.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 8; Ivan-sedlo 12; Bugojno, Sarajevo-Bjelave 14; Bihać, Sanski Most, Široki Brijeg 15; Tuzla, Zenica 17; Livno 18; Gradačac, Grude 21; Mostar 27;

Žuti meteoalarm već je upaljen i danas, i to za područje cijele BiH, a meteorolozi upozoravaju: "Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se očekuju visoke temperature zraka. Mogući su zdravstveni rizici među ugroženim osobama, na primjer starije vrlo mlade osobe."

State Department objavio izvještaj za BiH: Žestoka kritika na račun Dodika i njegove svite

State Department objavio izvještaj za BiH: Žestoka kritika na račun Dodika i njegove svite

Bioprognoza: Jutarnji i prijepodnevni sati će biti ugodniji, izraženije u unutrašnjosti zemlje, dok bi u drugom dijelu dana, usljed porasta temperatura i mjestimično sparnog vremena, osjetljive osobe trebale biti opreznije, ne pretjerivati sa aktivnostima, te izbjegavati duži boravak na suncu uz provođenje mjera zaštite od vrućine. Preporučljivo je planirane aktivnosti obavljati u periodu sa više svježine, laganije se odijevati, konzumirati dovoljno tečnosti i postupati u skladu sa preporukama nadležnih službi.

Danas će na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine preovladavati sunčano i toplo. U zapadnim područjima moguća je mala do umjerena oblačnost. Vjetar veoma slab promjenjivog smjera. U Sarajevu sunčano i toplo. Najviša dnevna temperatura oko 32 °C.

Sunčanica i toplotni udar se razlikuju: Evo kako da prepoznate simptome!

Sunčanica i toplotni udar se razlikuju: Evo kako da prepoznate simptome!

U srijedu sunčano i toplo. Vjetar promjenjivog smjera. Jutarnje temperature zraka od 15 do 20, na jugu 25, a dnevne od 28 do 34, na jugu 38 °C.

U četvrtak sunčano i toplije. Prije podne u centralnim područjima malo svježije u odnosu na krajnji jug i sjever naše zemlje. Jutarnje temperature od 16 do 21, na jugu od 25, a dnevne od 35 do 40, na jugu do 42 °C.

U petak sunčano i vrlo toplo. Jutarnje temperature od 18 do 23, na jugu zemlje do 25. Najviše dnevne temperature od 36 do 41, na jugu do 43 °C.

U subotu sunčano i vrlo toplo. Jutarnje temperature od 18 do 23, na jugu do 25, a najviše dnevne temperature od 37 do 42, na jugu do 43 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije