Jutros na Bjelašnici -14 stepeni, objavljena prognoza za vikend

Radiosarajevo.ba
Jutros na Bjelašnici -14 stepeni, objavljena prognoza za vikend
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je oblačno u Hercegovini, istok i veći dio centralne Bosne. U ostalim područjima se izvedrilo. Slab snijeg pada u istočnim i jugoistočnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica -14; Ivan Sedlo -6; Banja Luka, Sanski Most i Sokolac -4; Bihać i Doboj -3; Bijeljina, Gradačac, Jajce, Sarajevo i Tuzla -2; Livno i Srebrenica -1; Drvar, Prijedor i Zenica 0; Bugojno i Trebinje 1; Zvornik 2; Grude 3; Široki Brijeg i Stolac 4; Mostar 5; Neum 6°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942Pa i opada.

Danas pretežno oblačno u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Na sjeveru sunčano prije podne, a u drugoj plovini dana se očekuje naoblačenje. Lokalno može pasti i veoma malo kiše u nizinama ili snijega u višim područjima. U jutarnjim satima slab snijeg će padati i u nizinama u istočnim i jugoistočnim područjima. Pretežno sunčano vrijeme bi se zadržalo na području Krajine. Vjetar umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C.

U Sarajevu pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz tmurno i hladno vrijeme, kod osjetljivih osoba moguće su nešto jače tegobe, ponajviše u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije. Povećana naoblaka i magla u Bosni, također će dodatno praviti probleme. Pri tome će se opšta slika postepeno poboljšavati u drugom dijelu dana, a negativni uticaj vremenskih prilika će, u cijeloj zemlji, oslabiti tokom noći.

Objavljena je prognoza za naredne dane i dane vikenda:

U četvrtak, 2. aprila, u Bosni sunčano uz umjerenu naoblaku. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C.

U petak, 3. aprila, u Bosni i Hercegovini sunčano prije podne. U drugoj polovini dana umjeren razvoj oblačnosti. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

U subotu, 4. aprila, u Bosni umjereno oblačno, a u Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C.

U nedjelju, 5. aprila, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 18°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije