Jutros na Bjelašnici 0 stepeni, objavljena prognoza za vikend, pripremite kišobrane

0
Radiosarajevo.ba
Jutros na Bjelašnici 0 stepeni, objavljena prognoza za vikend, pripremite kišobrane
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne je sunčano uz malu do umjerenu naoblaku.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 0; Sokolac 2; Livno 3; Ivan Sedlo 5; Bugojno i Grude 6; Bihać, Sanski Most i Široki Brijeg 7; Jajce i Sarajevo 8; Zenica 9; Stolac i Tuzla 10; Banja Luka, Trebinje i Zvornik 11; Mostar 12; Gradačac 13; Neum 14 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942Pa, za 3hPa je manji od normalnog i opada.

Danas u većem dijelu Bosne prije podne pretežno oblačno vrijeme. Djelomično smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stepena.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je povoljna. Većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osoba osjetljivih na promjene biće slabije izražene. Neophodno je posvetiti nešto više pažnje odijevanju i zaštiti od nižih temperatura tokom jutarnjih i večernjih sati, osobito u unutrašnjosti zemlje.

Objavljena je i prognoza za tri dana:

U četvrtak, 01.10.2020., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22°C.

U petak, 02.10.2020., pretežno oblačno se prognozira u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U Hercegovini su povremeno izgledni slabi lokalni pljuskovi. U većem dijelu Bosne će preovladavati umjerena naoblaka. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu povremeno sa jakim udarima juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 25°C.

U subotu, 03.10.2020., prije podne pljuskovi se očekuju u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Jače naoblačenje sa kišom u cijeloj zemlji od večernjih sati i tokom noći na nedjelju. Obilnije padavine u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren i jak južnog smjera, povremeno su mogući i olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C, na sjeveru zemlje i do 29°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije