Jutros minusi, danas stiže kiša: Pogledajte i kakvo će nam vrijeme biti do petka

0
Radiosarajevo.ba
Jutros minusi, danas stiže kiša: Pogledajte i kakvo će nam vrijeme biti do petka
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jutros preovladava mala do umjerena naoblaka. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -10; Ivan Sedlo -7; Sarajevo i Tuzla -6; Drvar i Sanski Most -5; Banja Luka, Livno, Prijedor i Zenica -4; Doboj i Široki Brijeg -3; Stolac -2; Bihać, Bijeljina, Gradačac i Trebinje 0; Mostar 2; Neum 4°C.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Postepeno pogoršanje praćeno padavinama i niske temperature, uz pojačan osjet hladnoće usljed porasta sadržaja vlage u zraku, kod većine meteoropata uzrokovaće tegobe. Moguće su reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, nervoze, malaksalosti. Hronični bolesnici i meteoropate trebali bi reducirati kretanje i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Danas postepeno naoblačenje sa zapada. U poslijepodnevnim i večernjim satima padavine se prvo očekuju na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U nizinama kiša, a u višim područjima snijeg. U utorak prije podne padavine će se proširiti na cijelu zemlju. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C. U Sarajevu više sunčanog vremena prije podne. Naoblačenje u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine, jugo prije podne. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na zapad i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 13°C.

U srijedu prije podne pretežno oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom u Bosni i sjeveru Hercegovine. Na jugu zemlje slaba kiša. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.

Objavljena detaljna prognoza za narednih 7 dana: Gdje će pasti kiša, a gdje snijeg i kad stiže jugo?

Objavljena detaljna prognoza za narednih 7 dana: Gdje će pasti kiša, a gdje snijeg i kad stiže jugo?

U četvrtak očekuje se novo naoblačenje sa jugozapada koje bi uslovilo kišu uglavnom na području Hercegovine, sjeverozapadu, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne lokalno može pasti malo kiše. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C.

U petak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Jača kiša je na području Krajine, jugozapadu Bosne i Hercegovini. Najmanje kiše na istoku zemlje. Očekuje se jako jugo, sa olujnim udarima. Temperatura zraka uglavnom između 10 i 17°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije