Jutros minusi, a tokom dana sunčano: Objavljena prognoza za vikend

0
Radiosarajevo.ba
Jutros minusi, a tokom dana sunčano: Objavljena prognoza za vikend
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Vilsonovo šetalište

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -12; Sokolac -10; Drvar -7; Bugojno i Ivan-sedlo -5; Bihać, Jajce, Livno, Sanski Most, Srebrenica, Tuzla i Zenica -4; Banja Luka, Doboj i Sarajevo -3; Bijeljina -2; Zvornik 0; Gradačac 1; Grude 2; Trebinje 3; Mostar 4; Neum 6°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946Pa, za 3hPa je veći od normalnog i opada.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike će u prvom dijelu dana biti lošije. Prohladno vrijeme i mjestimične padavine, kod hroničnih bolesnika uzrokovaće jačanje tegoba. Preporučljivo je reducirati kretanje i posvetiti pažnju odijevanju, te zaštiti od nižih temperatura. Sa poslijepodnevnim satima, uz djelimičnu stabilizaciju, posvuda će biti malo ugodnije, a opšta slika dodatno će se proljepšati tokom noći.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Naoblačenje sa zapada u noći na petak. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. U Hercegovini prije podne umjereno jaka bura koja će u drugoj polovini dana preći na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 10°C.

Petak, 12. mart 2021. godine, u Bosni i Hercegovini oblačno. Krajem dana, mjestimično i sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu i sjeverozapadu do 14 stepeni.

Subota, 13. mart 2021. godine, pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana i sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom. Do kraja dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu i sjeverozapadu do 14 stepeni.

Nedjelja, 14. mart 2021. godine, umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. I uglavnom u cijeloj zemlji vjetrovito. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu i sjeverozapadu do 16 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije