Jutros je najtoplije u Mostaru: Pogledajte kada nas ponovo očekuje kiša i hladnije vrijeme

0
Radiosarajevo.ba
Jutros je najtoplije u Mostaru: Pogledajte kada nas ponovo očekuje kiša i hladnije vrijeme
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Baščaršija ispunjena turistima

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 08 sati: Bihać i Široki Brijeg 11 stepeni, Bugojno, Drvar, Ivan Sedlo, Livno, Sanski Most i Sokolac 12, Jajce i Sarajevo 13, Banja Luka, Srebrenica i Zenica 14, Doboj, Trebinje i Tuzla 15, Zvornik 16, Gradačac 17, Bijeljina 18, Neum 19, Mostar 21 stepen. Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 938 milibara, za 4 milibara je niži od normalnog i sporo raste

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne umjereno oblačno, uglavnom u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 stepena.

Ismail Barlov nakon takmičenja dočekan u školi: U njegovu čast otpjevana pjesma

Ismail Barlov nakon takmičenja dočekan u školi: U njegovu čast otpjevana pjesma

U Sarajevu prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme.Tokom dana, razvedravanje. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološka prognoza je povoljnija u odnosu na protekli period, izraženije u dijelu Hercegovine i zapadne Bosne. Prestanak padavina i porast temperatura, ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika trebale bi se umanjiti, osjetnije u drugom dijelu dana. U centralnoj i istočnoj Bosni, tokom jutarnjih sati, poželjno je biti oprezniji, posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i ne izlagati se jačim naporima, s obzirom da će biti svježije. Poslije podne i ovdje je izgledna ljepša opšta slika.

Objavljena prognoza do subote:

Četvrtak, 12. septembar, prije podne više oblačnosti u Hercegovini, Krajini i na jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne mala do umjerena oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. U poslijepodnevnim satima kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju prvo u u Hercegovini, Krajini i na jugozapadu Bosne i padavine će se tokom noći na petak proširiti na cijelu zemlju. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno su mogući i jaki udari juga na zapadu, jugozapadu i centralnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka između 9 i 14, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stepeni.

Petak, 13. septembar, u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U večernjim satima na vrhovima planina je moguć i snijeg. Prije podne jakog juga može biti na području Hercegovine i istoku Bosne. U većem dijelu Bosne vjetar je sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između 11 i 18, na jugu zemlje od 18 do 25 stepeni.

Subota, 14. septembar, pretežno oblačno u Bosni i na sjeveru Hercegovine. U Bosni će padati slaba kiša, većinom se očekuje u sjevernim područjima. U većem dijelu Hercegovine sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 5 i 10, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje od 18 do 23 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije