Jutros Bihać hladniji od Bjelašnice: Sljedeće sedmice stižu minusi

Radiosarajevo.ba
Jutros Bihać hladniji od Bjelašnice: Sljedeće sedmice stižu minusi

Jutros je u većem dijelu naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bihać, Livno, Sanski Most 9; Banja Luka, Bjelašnica, Prijedor, Srebrenica 10; Gradačac, Ivan Sedlo, Tuzla 11; Doboj, Sokolac, Zvornik 12; Brčko, Sarajevo 13; Bijeljina, Bugojno 14; Trebinje 18; Mostar 19;

Bioprognoza: Biometeorološke prilike biće povoljnije u Hercegovini. Tokom prijepodneva bi duže zadržavanje naoblake i slabije padavine, kod osjetljivih osoba mogle uzrokovati poteškoće, što će biti izraženije u dijelu centralne, sjeverne i istočne Bosne. U ostatku dana ugodnije u cijeloj zemlji. 

Danas će u našoj zemlji preovladavati malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Vjetar slab do umjeren u Posavinai i na sjeveroistoku Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostalim područjima jugozapadni. Dnevne temperature od 23 do 29, na jugu od 28 do 32 °C. U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.Dnevna temperatura oko 27 °C.

U ponedjeljak u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Poslije podne postepeni prestanak padavina. U Hercegovni jutro sunčano uz postepeno naoblačenje. U Hercegovini padavine poslije podne. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu od 17 do 22, a dnevne od 17 do 23, na jugu od 25 do 29 °C.

U utorak sunčano. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 10 do 16, a dnevne od 13 do 18, na jugu od 19 do 23 °C.

U srijedu sunčano U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnje temperature od -1 do 5, na jugu od 5 do 9, a dnevne od 14 do 19, na jugu od 20 do 24 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije