Jutro u cijeloj BiH hladno s mrazom, tokom dana sunčano: Objavljena prognoza do petka

0
Radiosarajevo.ba
Jutro u cijeloj BiH hladno s mrazom, tokom dana sunčano: Objavljena prognoza do petka
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove ima dosta magle.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica -2; Livno -1; Bijeljina, Bugojno i Ivan Sedlo 0; Drvar, Jajce, Sarajevo, Široki Brijeg i Tuzla 1; Banja Luka, Bihać, Doboj, Grude i Sanski Most 2; Prijedor i Zenica 3; Gradačac 4; Trebinje 7; Mostar 8; Neum 10 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 951Pa, za 6hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti dosta magle. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je povoljna. Duži sunčani intervali i postepeni rast temperatura, pozitivno će djelovati na opštu sliku. Manje poteškoće su moguće u jutarnjim satima, pretežno zbog prohladnog vremena, povećane naoblake i mjestimične pojave magle. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti sa odmicanjem dana.

Objavljena je prognoza do petka:

U srijedu 21.10.2020., sunčano. U Bosni u jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 17 do 23 °C.

U četvrtak 22.10.2020., sunčano. U Bosni u jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 13, a dnevna od 18 do 24 °C.

U petak 23.10.2020., sunčano uz postepen porast naoblake poslije podne i u večernjim satima. U Bosni u jutarnjim satima po kotlinama magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 18 do 24 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorloškog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije