Jutro sunčano uz malu do umjerenu oblačnost

Radiosarajevo.ba
Jutro sunčano uz malu do umjerenu oblačnost
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Prvi dan proljeća u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 07 sati: Sokolac -4 stepena, Bjelašnica i Livno -1, Bugojno i Grude 0, Sanski Most, Široki Brijeg i Zenica 1, Ivan Sedlo 2, Doboj, Prijedor, Srebrenica i Tuzla 3, Banja Luka i Sarajevo 4, Bijeljina i Mostar 5, Trebinje i Zvornik 6, Bihać 7, Neum 10, Gradačac 13 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo se mijenja.

Bioprognoza: Većim dijelom dana preovladavat će povoljne biometeorološke prilike. U poslijepodnevnim satima, usljed nadolazeće promjene, opšta slika će se postepeno pogoršati, ponajprije na sjeveru, potom i u ostatku zemlje. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, reumatskih bolova, promjene raspoloženja, nesanice.

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana u Bosni postepeno naoblačenje sa sjevera. Vjetar slab do umjerene jačine. Prije podne vjetar južnog i jugozapadnog smjera, a u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23 stepena.

U Sarajevu pretežno sunčano. Tokom dana, postepeno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21 stepen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije