Jutro sunčano s mrazom: Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja dana

Radiosarajevo.ba
Jutro sunčano s mrazom: Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja dana
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano sa mrazom. Po kotlima i uz riječne tokove može biti magle i sumaglice. U ostatku dana postepeno naoblačenje. Vjetar slab istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 2 do 7, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 12 °C.

Bioprognoza: Nakon osjetno hladnijeg jutra, temperatura će tokom dana porasti i uz sunčane intervale opšta slika će se malo popraviti u većem dijelu zemlje. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će oslabiti. Prilikom boravka na otvorenom poželjno je biti oprezniji, ne pretjerivati sa aktivnostima, posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, osobito tokom jutra i večeri.

U ponedjeljak će biti oblačno vrijeme sa kišom. Više padavine u drugom dijelu dana. Tokom poslijepodneva ili u večenjim satima u Bosni kiša prelazi u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 15 °C. Pad temperature zraka krajem dana i u večernjim satima.

U utorak, kako najavljuju iz FHMZ BiH, pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne sa snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Poslije podne bez padavine i djelimično razvedravanje. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 4 do 8, a dnevna od -2 do 5, na jugu od 6 do 10 °C.

U srijedu, u većem dijelu zemlje sunčano sa mrazom u jutarnjim satima. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu do 2, a dnevna od -2 do 3, na jugu od 7 do 10 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije