Jutarnji minusi i snijeg: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

0
Radiosarajevo.ba
Jutarnji minusi i snijeg:  Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Mećava u Sarajevu

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme većinom sa snijegom ili susnježicom. Na jugu zemlje kiša.

Više padavina u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera, a u Hercegovini vjetar umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0 stepeni, na jugu od 3 do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3 stepena, na jugu od 5 do 10 stepeni.

Obustava saobraćaja u subotu u Sarajevu: Delegacije iz RS-a dolaze u bivšu Dobrovoljačku

Obustava saobraćaja u subotu u Sarajevu: Delegacije iz RS-a dolaze u bivšu Dobrovoljačku

Upozorenje za vozače: Saobraća se usporeno zbog snijega na cesti

Upozorenje za vozače: Saobraća se usporeno zbog snijega na cesti

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Usljed nestabilnih vremenskih prilika tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata biće izraženije. Veći sadržaj vlage u zraku i sjeverno strujanje dodatno će pojačavati osjet hladnoće. Poželjno je umanjiti boravak na otvorenom i ne pretjerivati sa aktivnostima. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

U Sarajevu oblačno, u jutarnjim satima sa slabim snijegom. Padavine se ponovo očekuju u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -3 stepena, a najviša dnevna oko 1 stepen.

Ponedjeljak (23.1) u Bosni oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. U nizinama će padati i kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu zemlje od 3 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stupnjeva. 

Utorak (24.1.) u Bosni oblačno vrijeme sa susnježicom ili snijegom. U nizinama će padati i kiša. U većem dijelu Hercegovine smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stuupnjeva. 

Srijeda (25.1.) u Bosni oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10 stupnjeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije