Jutarnji minus u BiH, stiže promjena vremena: Objavljena prognoza do petka

0
Radiosarajevo.ba
Jutarnji minus u BiH, stiže promjena vremena: Objavljena prognoza do petka
Arhiv / Ilustracija

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Po kotlinama ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Ivan-sedlo 2; Bijeljina, Bjelašnica, Livno i Sarajevo 3; Gradačac i Zenica 4; Bugojno, Jajce i Tuzla 5; Banja Luka, Bihać, Doboj, Drvar, Prijedor i Sanski Most 6; Grude 9; Mostar i Trebinje 12; Neum 14 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946hPa, za 2hPa je veći od normalnog i raste.

Danas djelomično vedro u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. U ostatku Bosne oblačno. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 15 do 19 stepeni.

Black Tie 2: Uhapšeni dovedeni u prostorije Suda i Tužilaštva BiH, uskoro se očekuje ročište

Black Tie 2: Uhapšeni dovedeni u prostorije Suda i Tužilaštva BiH, uskoro se očekuje ročište

U Sarajevu niska naoblaka prije podne. Djelomično vedro u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 9°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Slično kao i proteklog dana, uz duže sunčane intervale, više temperature i ljepšu opštu sliku u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni. U ostatku zemlje također stabilnije, mada uz maglu i povećanu naoblaku, što će uzrokovati manje probleme osjetljivim osobama. Poželjno je posvetiti pažnju odijevanju i po potrebi reducirati boravak na otvorenom tokom jutra i večeri.

Objavljena je prognoza do petka:

U srijedu, 17.11.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno može pasti malo kiše u Hercegovini, centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, jugu zemlje od 13 do 16°C.

U četvrtak, 18.11.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno prije podne. Rijetko može pasti malo kiše. Postepeno smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 17°C.

U petak, 19.11.2021., pretežno sunčano vrijeme se prognozira u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne prije podne se očekuje dosta magle i niske naoblake, a sunčanije u drugom dijelu dana. Vjetar u Bosni slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje od 12 do 16°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.rad

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije