Jutarnji minus na Bjelašnici, slijedi smjena sunca, oblaka i kiše: Objavljena prognoza do nedjelje

0
Radiosarajevo.ba
Jutarnji minus na Bjelašnici, slijedi smjena sunca, oblaka i kiše: Objavljena prognoza do nedjelje
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Miholjsko ljeto na Vilsonovom šetalištu

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini je pretežno sunčano. Oblačnije je na sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica -2; Drvar i Sokolac 2; Prijedor i Široki Brijeg 4; Bihać, Grude, Ivan-sedlo i Livno 5; Banja Luka i Bugojno 6; Jajce, Sarajevo i Tuzla 7; Doboj, Zenica i Zvornik 8; Gradačac 9; Trebinje 11; Mostar i Neum 14°C.

Danas u Bosni djelomično vedro. Slabiji lokalni pljuskovi se očekuju u drugoj polovini dana u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. U Hercegovini danas pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C.

Ima li dogovora o izmjenama Izbornog zakona?

Ima li dogovora o izmjenama Izbornog zakona?

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14°C.

Poznati meteorolog najavio Miholjsko ljeto u oktobru: Snijeg u septembru, a onda potpuni preokret

Poznati meteorolog najavio Miholjsko ljeto u oktobru: Snijeg u septembru, a onda potpuni preokret

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Mjestimično tmurno vrijeme, izraženije u Bosni, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati manje poteškoće. Sa odmicanjem dana opšta slika će se postepeno popravljati pa će se i tegobe kod osjetljivih osoba djelimično umanjiti. U Hercegovini će većim dijelom dana biti sunčanije i ugodnije.

Objavljena je prognoza do nedjelje:

U petak, 23.09.2022., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C. 

Nova prognoza vremena Nedima Sladića mnogima vraća osmijeh na lice

Nova prognoza vremena Nedima Sladića mnogima vraća osmijeh na lice

U subotu, 24.09.2022., u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 23°C. 

U nedjelju, 25.09.2022., u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje koje će usloviti kišu. Većina padavina je na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. U većem dijelu Bosne prolazno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije