Jusko: Novi koncept planiranja izgradnje autoputeva

Anadolija
Jusko: Novi koncept planiranja izgradnje autoputeva
Ministar saobraćaja i komunikacija Bosne i Hercegovine Ismir Jusko najavio je danas u Sarajevu novi koncept planiranja izgradnje autoputeva.

Ismir Jusko, ministar saobraćaja i komunikacija BiH kazao je nakon sastanka u zgradi Predsjedništva BiH da je tema razgovora na ovom sastanku bila i infrastruktura odnosno autoputevi, posebno koridor 5C i sve priključne brze ceste povezane s njim.

"Fokus je da se ubrzaju radovi i da više nemamo vremena za čekanje. Predviđeni rokovi koji su prije bili treba da budu pomaknuti, da se ti rokovi skrate", pojasnio je Jusko.

Po ovoj dinamici, prema njegovim riječima, za deset do 15 godina bi se završio koridor 5C.

“Što je apsolutno neprihvatljivo. Cilj ovog sastanka je da se definišu prioriteti, da se napravi totalni novi koncept planiranja izgradnje autoputeva i da ono što je trebalo da bude gotovo za nekih desetak godina bude u najmanju ruku duplo skraćeno”, poručio je Jusko.

Također, Šerif Isović, direktor Porezne uprave Federacije BiH (PUFBiH), nakon  današnjeg sastanka sa liderima vladajućih stranaka u Federaciji BiH kazao je da su prezentirali rezultate rada Porezne uprave te da su dobili pohvale u vezi s tim.

"Pohvaljeni smo u tim rezultatima i nastavit ćemo raditi kao i do sada. Mi ćemo nastaviti da radimo ono što je naš posao. Primjenivat ćemo zakone u cijeloj Federaciji, to je naša zadaća, obaveza", poručio je Isović.

Ranije su u zgradi Predsjedništva BiH bili i američka ambasadorica Maureen Cormack, francuska ambasadorica Claire Bodony i ambasador Velike Britanije Edward Ferguson.

Lideri stranaka koalicione većine u Federaciji BiH Bakir Izetbegović (SDA) , Dragan Čović (HDZBiH) i Fahrudin Radončić (SBB) danas su se sastali u zgradi Predsjedništva BiH s premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem, dopremijerkom i ministricom finansija Jelkom Milićević, predsjednikom i potpredsjednicom FBiH Marinkom Čavarom i Melikom Mahmutbegović, a u cilju razmatranja aktuelnih pitanja, prije svega pitanja koja se tiču aktivnosti Vlade FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije