Jusko: Do juna naredne godine 85 posto BiH bit će pokriveno digitalnim signalom

A. D.
Jusko: Do juna naredne godine 85 posto BiH bit će pokriveno digitalnim signalom
Ministar saobraćaja i komunikacija BiH Ismir Jusko najavio je danas u Sarajevu implementaciju nova četiri projekta koja je u okviru Transportne zajednice podržala Europska unija (EU).

Riječ je o izgradnji Unsko-sanske pruge, puta koji će spajati most Gradiška s autoputom Banja Luka - Gradiška, zatim ceste prema Šćepan Polju (Crna Gora) te niza aktivnosti na implementaciji zakonskih rješenja o sigurnosti u saobraćaju. Napomenuo je da se o tome govorilo na prošlosedmičnom sastanku u Briselu.

Također na konferenciji za novinare najavio je da će do juna naredne godine biti pokriveno 85 posto teritorije BiH digitalnim signalom.

Najavio je i skorije donošenje zakona o elektronskim medijima.

Govoreći o najavama iz SBB -a o podnošenju ostavke na ovoj poziciji Jusko je kazao "ovo nije moje privatno ministarstvo, ako to od mene bude tražio SBB ja ću istog dana podnijeti ostavku, ali ću do tada svakog dana raditi u interesu građana".
 
Jusko je kazao da će do kraja mjeseca otputovati u Srbiju radi definiranja trase brze ceste Sarajevo -Beograd.
 
Otkrio je da su Srbiji prihvatljive obje varijante koje su u fokusu, a to je trasa preko Tuzle i trasa preko Vardišta.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije