Jusko: Ja sam za rat, ali na polju ekonomije, boljeg zdravstva, školstva

Fena
Jusko: Ja sam za rat, ali na polju ekonomije, boljeg zdravstva, školstva
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Obilježavanje 27. godišnjice od formiranja Prvog korpusa Armije RBiH

Kada jedna majka zaplače zbog izgubljenog djeteta, bez obzira na koji se način molila i koje vjere bila taj rat nema pobjednika, poručio je ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Ismir Jusko koji je učestvovao u šetnji vetarana Prvog Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, od Trga Prvog Korpusa ARBiH do Kovača.

„Našim mladim generacijama treba da usadimo jednu misao, a to je da rat nikome nije donio nikakvo dobro. Ja sam za ratove, ali na polju ekonomije, boljeg zdravstva, školstva, infrastrukture... Da vratimo mlade i zadržimo u BiH“, rekao je Jusko.

Naglasio je da BiH nudi prosperitet, i da to treba iskoristiti.

Šetnja je jedna od nekoliko današnjih aktivnosti obilježavanja 1. septembra, 27. godišnjice formiranja Prvog Korpusa.

Jusko je naveo da se danas, ali i svakog dana, treba sjećati 6.585 pripadnika i pripadnica Prvog korupusa koji su ugradili svoje živote u temelje BiH.

„Taj broj je cijeli jedan grad. Današanja mladost ima priliku da u BiH uživa u miru, slobodi i nezavisnosti“, kazao je Jusko.

Obilježavanje godišnjice počelo je jutros postrojavanjem demobilisanih boraca Armije RBiH u Memorijalnom kompleksu Kovači. Nastavljeno je odavanjem počasti i polaganjem cvijeća šehidima i poginulim borcima Armije RBiH na mezarju kod Alipašine džamije te na grobljima Lav, Stadion, Sveti Josip, Sveti Marko.

Planirano je da Akademija u Amfiteatru Memorijalnog kompleksa Kovači bude završna aktivnost.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije