Jožef Kasa: Srbija mora priznati gubitak Kosova

Radiosarajevo.ba
Jožef Kasa: Srbija mora priznati gubitak Kosova

Jožef Kasa, dugogodišnji lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), kaže da Srbija mora prihvatiti gubitak Kosova, kao što je Mađarska svojevremeno morala da prihvati gubitak dvije trećine teritorije što joj je nametnuto Trijanonski sporazumom.

        "Srbija mora jednom prihvatiti da je Kosovo izgubljeno i okrenuti se razvoju privrede inače će propasti. Mađari se ni posle sto godina od donošenja Trijanonskog sporazuma teško mire sa gubitkom dve trećine svoje teritorije, ali kad bi se bavili samo time Mađarska bi definitivno propala", rekao je Kasa za novosadski "Dnevnik".

        Nekadašnji potpredsjednik prve demokratski izabrane Vlade Srbije i uticajan političar vojvođanskih Mađara kaže da razumije sentimentalni odnos Srba prema Kosovu.

        "Uvažavam sentimentalni odnos Srba prema Kosovu. Mora se međutim prihvatiti realnost i raditi na zaštiti kulturnih i istorijskih spomenika i nasleđa srpskog naroda na Kosovu, a sve drugo je već odavno rešeno", rekao je Kasa.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije