Josipović posjetio Titov bunker kod Konjica

Radiosarajevo.ba
Josipović posjetio Titov bunker kod Konjica
/ Foto: Agencija Anadolija

Vrlo je važno da se prostor Titovog bunkera u Konjicu koristi za nešto sasvim drugo nego zašto je bio namijenjen i drago mi je da su Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Turska napravile sporazum po kojem zajednički, umjetnički sudjeluju u priredbama koje se ovdje odvijaju, poručio je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović tokom današnje posjete Konjicu, javila je Agencija Anadolija.

Predsjednik Josipović sastaće se danas i sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem u Mostaru, a večeras će prisustvovati dodjeli nagrada „Večernjakov pečat“.

Josipović je, u okviru dvodnevne posjete BiH, u pratnji ambasadora Hrvatske Tončija Staničića, narednika Oružanih snaga BiH Almira Gakića i ostalih članova delegacije, obišao izložbu Ede Murtića i drugih umjetnika iz 19 svjetskih zemalja, postavljenu u bunkeru.

Nakon obilaska bunkera, u izjavi za medije, Josipović je kazao kako je taj objekat spomenik vremena koje je prošlo.

"Od vremena kada je ovaj objekt građen dogodile su se ogromne promjene. Dobro je da s jedne strane imamo uspomenu, a s druge strane je vrlo važno da se ovaj prostor koristi za nešto sasvim drugo nego što je bio namijenjen. Drago mi je da su Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Turska napravile sporazum po kojem zajednički, umjetnički sudjeluju u priredbama koje se ovdje odvijaju", kazao je Josipović, te izrazio zadovoljstvo što se djela Murtića i drugih umjetnika iz Hrvatske, ali i svijeta, nalaze u bunkeru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije