JOSD: SDP se raspada!

Radiosarajevo.ba
JOSD: SDP se raspada!


Povodom istupanja člana Predsjedništva BiH Željka Komšića iz vrha SDP-a, oglasila se Jedinstvena organizacija za socijalizam i demokratiju (JOSD).

„SDP se raspada! Zbog čega? Zbog toga jer u njemu postoji neslaganje oko tretiranja radnica i radnika od strane partije koja je imenom socijaldemokratska? Ne! SDP razdiru partikularni interesi koji egzistiraju unutar sistema u koji se uklopio, kao što su razdirali i razdirat će svaku političku partiju koja se u njega uklopi! SDP razdiru interesi pojedinaca unutar partijske oligarhije! Najprije je otišao Suljagić, potom Bajrović, glava je smaknuta Lipovači, a Komšić pokušava izbjeći sličnoj sudbini i poniženju“, stoji u saopštenju ove ljevičarske organizacije.

Iz ove organizacije poručuju da je Komšiću „diktatura Zlatka Lagumdžije“ treala i ranije zasmetati, isto kao i „sive eminencije“ SDP-a. Također, smatraju, Komšiću nije moglo dosaditi ni to „da ga se ništa ne pita“, jer „kao da ga se do sada išta pitalo“.

„Crvena buržoazija je u panici, jer radnicama i radnicima u BiH postaje jasno da ona nije nikakva alternativa desnici“, stoji u saopštenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije