Još nema plata prosvjetnim radnicima

Radiosarajevo.ba
Još nema plata prosvjetnim radnicima


Februarske plate još uvijek nisu legle na račune prosvjetara i radnika u kulturnim institucijama.

Kako je predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, nauke i kulture Kantona Sarajevo Faruk Bešlić, rekao za Dnevni avaz, vlasti još nisu odgovorile na zahtjeve o isplati plata svim budžetskim korisnicima u isto vrijeme te da to bude do 5. u mjesecu.

"Nemamo nikakvu povratnu informaciju od Vlade. Izgleda da oni traže da se radi, a da to nikome ne bude plaćeno. Niko od nas nema pristup trezoru, niti zna ima li u njemu ili nema para. To nije naš problem, neka daju ostavke oni koji neadekvatno obavljaju svoju dužnost. S resornim ministrom Marjanovićem imamo korektan odnos, međutim, to ne pomaže jer ne vidimo nikakav pomak nabolje", kazao je Bešlić i istakao da će strpljivo čekati do petka na odgovor Vlade.

Adnan Džindo, predsjednik Sindikata kulture kazao je da bi, kako im je rečeno, plate trebali dobiti najkasnije do 30. marta.

"Jedina stvar koju je Vlada, kako se čini, ispoštovala jeste da niko od budžetskih korisnika, osim policije, još nije dobio plaće, što se može tumačiti kao odgovor na naš zahtjev za istovremenom isplatom", rekao je Džindo i dodao da su protesti na čekanju jer to naš Statut zahtijeva u toku pregovora", kazao je Džindo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije