Još nema mostarskog gradonačelnika

Radiosarajevo.ba
Još nema mostarskog gradonačelnika

Gradsko vijeće Mostara ni u šesnaestom pokušaju nije izabralo novog gradonačelnika, tako da se politička kriza, nastala nakon prošlogodišnjih lokalnih izbora, nastavlja.

Sjednica Gradskog vijeća prekinuta je nakon dvije pauze i tridesetak minuta zasjedanja, a o novom gradonačelniku uopće se nije glasovalo. Naime, stranački su se klubovi složili da je bespredmetno ponovno ulaziti u proces izbora, s obzirom da nije postignut međustranački dogovor.

Predsjednik Gradskog vijeća Danijel Vidović nakon sjednice izjavio je da je jasno kako se na lokalnoj razini ne može postići politički dogovor.

Imenovan komesar policije HNK

Vlada HNK-a imenovala je Amira Begića za komesara policije. Ministar unutarnjih poslova HNK-a Zoran Krešić istaknuo je kako je Nezvisno povjerenstvo za odabir i reviziju, nakon provedenog javnognatječaja, predložilo kandidata Amira Begića.

Budući da je obveza ministra da u roku od sedam dana Vladi predloži kandidata kojeg mu preporuči Neovisno povjerenstvo, ministar je ovaj prijedlog iznio pred Vladu, koja ga je usvojila jednoglasno, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade HNK-a.

rtvfbih.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije