Još jednom, bravo Bosno i Hercegovino: Humanitarna pomoć za Tursku krenula iz Banja Luke

3
AA
Još jednom, bravo Bosno i Hercegovino: Humanitarna pomoć za Tursku krenula iz Banja Luke
Foto: AA / Turska/Humanitarna pomoć

Iz Banj Luke u Bosni i Hercegovini danas je krenuo kamion sa humanitarnom pomoći za ugroženo stanovništvo pogođeno katastrofalnim zemljotresima u Turskoj, prikupljenoj u akciji "Banja Luka je prijatelj".

Akciju je realizovao Grad Banja Luka u saradnji sa Crvenim krstom Banja Luka.

"Akcija prikupljanja pomoći narodu Turske je uspješno završena. Naši volonteri su prikupljali pomoć svaki radni dan, a danas šleper ide u centralno skladište na Palama, odakle će, kada se sakupe ostale donacije, krenuti za Tursku", rekla je sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta, koje je bila koordinator ove akcije, Željkica Ilić zhvaljujući svim građanima Banja Luke, koji su pokazali humanost.

Filantrop, oficir, pisac, predavač: Otvorena izložba "Vaš Jovan, Bosanac i Hercegovac sa dna kace"

Filantrop, oficir, pisac, predavač: Otvorena izložba "Vaš Jovan, Bosanac i Hercegovac sa dna kace"

Iako je akcija bila organizovana za prikupljanje humanitarne pomoći Siriji i Turskoj, zbog određenih poteškoća ista neće moći da bude isporučena u Siriju, ali će pomoć biti obezbjeđena pomoć zahvaljujući sredstvima prikupljenim u pozivima građana na humanitarni broj.

"Ponosan sam na naše sugrađane, koji su po ko zna koji put pokazali da su humani", rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke.

Prema njegovim riječima, Banja Luka pamti zemljotres i saosjeća sa žrtvama.

Turska/Humanitarna pomoć
Foto: AA: Turska/Humanitarna pomoć

Tokom akcije prikupjani su i higijenski paketi za žene žrtve zemljotresa u Turskoj u okviru kampanje "Za život žena"

Gorica Ivić iz Udruženja "Udružene žene" naglasila je da su stanovnici Banja Luke solidarno prikupljali pakete u znak podrške za sve žene na zemljotresima pogođenim područjima.

Osim higijenskih paketa za žene prikupljane su i cerade za zaštitu šatora, solarni punjači i baterije, kreveti na rasklapanje, vreće za spavanje, deke, stolice na rasklapanje, cerade za podlogu, električne i grijalice na gas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije