Još jedan tropski dan pored nama: Evo kada nas očekuje veliki pad temperature

0
Radiosarajevo.ba
Još jedan tropski dan pored nama: Evo kada nas očekuje veliki pad temperature
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Vrućine, ilustracija

Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblaka bilo je u sjevernim područjima.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 14 stepeni, Sokolac 17, Ivan-sedlo i Livno 18, Bugojno i Drvar 19, Srebrenica 20, Bihać i Sarajevo 21, Sanski Most i Zvornik 22, Doboj, Tuzla i Zenica 23, Banja Luka, Gradačac i Grude 24, Bijeljina i Trebinje 25, Mostar 26 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznsio 943 milibara, za 1 milibar je viši do normalnog i sporo raste.

[related]462033[/related]

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima nešto više oblaka se očekuje u Krajini i na sjeveru Bosne. Tokom dana u Bosni sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno intenzivnijim padavinama i jakim udarima vjetra. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura od 29 do 35, na jugu do 39 stepeni.

U Sarajevu prije podne sunčanije. Tokom dana, nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 33 stepena.

Počela sjednica Vlade FBiH: Hoće li Ismet Gavrankapetanović biti imenovan za direktora KCUS-a?

Počela sjednica Vlade FBiH: Hoće li Ismet Gavrankapetanović biti imenovan za direktora KCUS-a?

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Tokom prijepodneva će biti ugodnije, dok bi u drugom dijelu dana, usljed strujanja toplijeg zraka, izraženijeg porasta temperature i pojačanog osjeta sparine, hronični bolesnici trebali biti oprezniji, reducirati kretanje i ne pretjerivati sa aktivnostima. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti, u noći problem sa snom.

Objavljena je prognoza do petka:

ZA 6.07.2022 (Srijeda)., jutro i veći dio prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme ponegdje sa lokalnim pljuskovima, a u ostatku dana prestanak padavina i razvedravanje. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna temperatura od 26 do 33, na jugu do 35 stepeni.

ZA 7.07.2022 (Četvrtak)., prije podne sunčano. Tokom poslijepodneva postupno naoblačenje sa sjeverozapada. U kasnim večernjim satima kiša se očekuje na krajnjem sjeverozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu do 35 stepeni.

ZA 8.07.2022 (Petak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna temperatura od 21 do 26, na jugu do 28 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije