Još jedan aktivni prijedorski policajac uhapšen pod sumnjom za ratni zločin

Radiosarajevo.ba
Još jedan aktivni prijedorski policajac uhapšen pod sumnjom za ratni zločin

Po nalogu Tužiteljstva BiH danas su u Prijedoru slobode lišeni Petar Čivčić (1970.) i Branko Topola (1968.), osumnjičeni da su počinili krivično djelo ratnog zločina na lokalitetu Korićanskih stijena na planini Vlašić, potvrdio je Feni glasnogovornik državnog tužiteljstva Boris Grubešić.

Osumnjičene su jutros priveli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Čivčić i Topola lišeni su slobode zbog osnovane sumnje da su 21. augusta 1992. na lokalitetu Korićanskih stijena na planini Vlašić, zajedno s drugim pripadnicima Interventnog voda SJB Prijedor i pripadnicima Teritorijalne odbrane Prijedor, počinili krivično djelo zločina protiv čovječnosti iz člana 172. KZBiH.

Nakon lišenja slobode osumnjičenih, istražitelj Tužiteljstva BiH i pripadnici SIPA-e izvršit će pretres u kućama i stanovima koje su koristili osumnjičeni te pretres prostorija SJB Prijedor, s obzirom na to da je osumnjičeni Čivčić aktivni policijski službenik u Odjeljenju kriminalističke policije SJB Prijedor.

Osumnjičeni će tokom dana biti predati postupajućem tužiocu Tužiteljstva BiH koji će ispitati osumnjičene i nakon toga donijeti odluku o podnošenju prijedloga za određivanje pritvora.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije