Još danas uživajte u suncu, slijedi velika promjena vremena: Objavljena prognoza do srijede

0
Radiosarajevo.ba
Još danas uživajte u suncu, slijedi velika promjena vremena: Objavljena prognoza do srijede
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 1; Sokolac 4; Banja Luka, Široki Brijeg 6; Ivan Sedlo, Livno 7; Bihać, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla, Zenica 8; Trebinje 10; Mostar, Neum 13; Gradačac 14; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 941 hPa, na normali je i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje sa zapada. Poslije podne slabi lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u Bosni. Vjetar slab, u većem dijelu zemlje, zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 18 do 24 °C.

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

U Sarajevu sunčano. Poslije podne postepeno naoblačenje, što može usloviti slabe lokalne pljuskove. Dnevna temperatura oko 20 °C.

Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati. Prije podne će biti ugodnije, u drugom dijelu dana, usljed povećanja naoblake, povremeno jačeg južnog strujanja i promjene vremena, tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati. Moguće su reakcije poput malaksalosti, glavobolje, nervoze, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda. Preporučljivo je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima.

Objavljena je prognoza do srijede:

U ponedjeljak 24.04.2023., pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini. Poslije podne i tokom noći kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u većem dijelu naše zemlje. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 14 do 20 °C.

Sarajevo u očekivanju proljeća: 'Kiša bi pala, pasti ne može...'

Sarajevo u očekivanju proljeća: 'Kiša bi pala, pasti ne može...'

U utorak 25.04.2023., pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 18 °C.

U srijedu 26.04.2023., jutro oblačno sa kišom u većem dijelu zemlje. Na vrhovima planina je moguć snijeg. U ostatku dana postepeni prestanak padavina i djelimično razvedravanje. Vjetar u Bosni slab sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 20 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije