Još danas u BiH nestabilno vrijeme, a onda nas čekaju paklene vrućine

1
Radiosarajevo.ba
Još danas u BiH nestabilno vrijeme, a onda nas čekaju paklene vrućine
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevo krcato šetačima

Jutros je sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Magle ima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 9; Sokolac 11; Bugojno 13; Ivan-sedlo, Livno i Sarajevo 14; Drvar i Zenica 15; Bihać, Grude i Sanski Most 16; Doboj 17; Prijedor, Trebinje, Tuzla i Zvornik 18; Banja Luka 19; Bijeljina, Gradačac i Mostar 20; Neum 22°C.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 33°C.

Bećirović i Komšić u New Yorku: Pozivamo članice UN-a da zaštite istinu o genocidu u Srebrenici

Bećirović i Komšić u New Yorku: Pozivamo članice UN-a da zaštite istinu o genocidu u Srebrenici

Sladić o tome kada se vraćaju vrućine: "Petar peče. Jakov kuri"

Sladić o tome kada se vraćaju vrućine: "Petar peče. Jakov kuri"

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Stabilnije vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja.

Objavljena je prognoza do četvrtka:

U utorak, 16.08.2022., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabino vrijeme. Već u jutarnjim satima se očekuju prolazni lokalni pljuskovi. Jači pljuskovi sa grmljavinom su u Bosni u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C.

U srijedu, 17.08.2022., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C.

U četvrtak, 18.08.2022., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 38°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije