Jones: SAD ostaju uz BiH

Radiosarajevo.ba
Jones: SAD ostaju uz BiH

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić danas se sastao sa Stuartom Jonesom, zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država i šefom delegacije SAD u Upravnom odboru Vijeća za implementaciju mira.

Jones je još jedanput čestitao predsjedniku Tihiću na ponovnom izboru za predsjednika SDA istakavši da će Sjedinjenim Državama biti čast surađivati sa njim i SDA za dobrobit Bosne i Hercegovine i svih njenih građana.

On je ponovio opredijeljenost Sjedinjenih Američkih Država da ostanu uz Bosnu i Hercegovinu, pomažu joj u daljnjoj stabilizaciji i jačanju te njenom putu prema NATO, EU i drugim evroatlantskim strukturama.

Razgovarajući o aktualnoj političkoj situaciji, Jones i Tihić složili su se da je ona kompleksna te da se mora prevazići.

"Moramo svi zajedno tražiti i naći rješenja za ove probleme i ispunjavanje uvjeta za transforamciju Ureda visokog predstavnika", rečeno je u ovom razgovoru.

U razgovoru sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem, Jones je konstatovao da je neophodno dogovaranje unutar BiH o svim važnim pitanjima, kako bi došlo do funkcionalnih i zajednički prihvatljivih rješenja.

Radmanović je ponovio da dogovor i konsenzus nemaju alternativu kada su u pitanju važna i sudbonosna pitanja za budućnost BiH, saopšteno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH u kontekstu ostvarivanja napretka zemlje u započetim procesima unutrašnjih i evroatlantskih reformi.

Sastanku je prisustvovao i ambasador SAD u BiH Charles English.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije