Johann Sattler u Mostaru o važnosti lokalnih izbora

0
Radiosarajevo.ba
Johann Sattler u Mostaru o važnosti lokalnih izbora
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ambasador Johann Sattler

U toku je javna debata u organizaciji Ureda Europske unije u BiH o izborima i sudjelovanju građana u izborima u BiH.

Uz Johanna Sattlera, veleposlanika EU u BiH, koji je domaćin ovoga skupa, na ovoj debati sudjeluje i veleposlanica Austrije u našoj zemlji kao i američki veleposlanik Nelson koji se priključio putem video veze.

Satler je građanima uputio poruke da ne potcjenjuju svoj glas i snagu koju njihov glas ima na izborima.

"Svaki glas je bitan i važan, jednako kao što je važno povećati izlaznost, jer povećana izlaznost je ta dovodi do promjene. To je ključno. Vi, zaista živite u prekrasnom gradu, koji je blagoslovljenim brojnim prirodnim ljepotama i energičnim ljudima, imate dragulj u rukama i dajte da taj dragulj ponovo zasija svojim sjajem", poručio je Sattler.

Također, tu je i Dario Jovanović iz koalicije Pod lupom. Tu su i druge nevladine organizacije.

Koalicija Pod lupom je tokom proteklih mjesec i pol dana zabilježila više stotina kršenja izbornih pravila, uglavnom je riječ o izbornim reklamama koje su počele preuranjeno.

Nakon ove debate, Sattler ostaje u Hercegovini, posjetit će Ljubuški i prisustvovati otvaranju zgrade Općinskog suda u čiju obnovu je EU uložila 460 hiljada eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije