Johan Sattler u jeku izbora u Mostaru: Imam tri poruke

1
Radiosarajevo.ba
Johan Sattler u jeku izbora u Mostaru: Imam tri poruke
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sattler i Nelson u Mostaru

Šef Delegacije EU u BiH Johan Sattler obratio se medijima skupa sa američkim ambasadorom u BiH Ericom Nelsonom, u jeku današnjih izbora u Mostaru.

Kazao je da ima tri poruke.

"Sve se čini nemogućim dok se ne uradi, jedan je od najpoznatijih citata Nelsona Mandele. Tako se i za Mostar djelovalo da je nemoguće imati izbore, ali evo nas danas tu i drago mi je što sam tu. To je moja prva poruka", kazao je Sattler.

Dodao je da su svi naredni dani važni kao današnji.

Sattler i Nelson u Mostaru - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Sattler i Nelson u Mostaru

"Druga poruka je da je kao što je važan današnji dan, važan i sutrašnji dan, kao i 28. decembar. To je moj poziv i apel 35 vijećnika koji će biti izabrani u Gradsko vijeće. To je moj apel njima, da se uhvate u koštac sa problemima i na konkretno djelovanje. Da se što prije formira Gradsko vijeće".

"Moja treća poruka je da iskoristimo Mostar kao inspiraciju, kao zamah za cijelu BiH. Ovom prilikom pozivam sve domaće političare i one koji su odgovorni da odgovore na zahtjeve građana i onih koji žele da vide ovu zemlju na putu ka EU. To je moj poziv na konkretno djelovanje", kazao je Sattler danas u Mostaru, javlja N1

Zahvalio se svima koji su učinili da se izbori održe u fer i demokratskoj atmosferi. Također, iskazao je zahvalnicu svim građanima koji su do sada izašli na izbore i ponovio poziv onima koji nisu da imaju još vremena do zatvaranja birališta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije