Jeste li znali da je ovaj grad iz BiH uvršten na listu 24 najpotcjenjenije destinacije na svijetu?

2
Radiosarajevo.ba
Jeste li znali da je ovaj grad iz BiH uvršten na listu 24 najpotcjenjenije destinacije na svijetu?
Foto: Screenshot / Instagram / Srebrenik

Jedno od mjesta koje biste morali da uzmete u obzir prilikom posjete Bosni i Hercegovini svakako je gradić Srebrenik, koji se smatra najpotcjenjenijim gradom u Evropi. 

Poznat i kao "kraljevski grad", glavna atrakcija Srebrenika je fascinantna tvrđava koja se nalazi na brdu iznad grada.

Ovaj zamak je najbolje očuvana srednjevjekovna tvrđava u BiH i datira iz 1333. godine.

Incident u Americi: U ogromnom požaru izgorjelo 1.500 automobila

Incident u Americi: U ogromnom požaru izgorjelo 1.500 automobila

Britanski The Sun naglašava da, iako je dobro očuvana, nekada je bila veća jer su dijelovi strukture i zidovi vremenom urušeni.

Bez obzira na sve, sama tvrđava i danas djeluje impoznatno, prosto mameći posjetioce da je vide.

"Dok prolazite starim gradom, vidjet ćete zapanjujuću arhitekturu koja se ogleda u uskim uličicama sa starim, tradicionalnim kućama. Glavni trg prikazuje zapanjujući primjer otomaske arhitekture, gdje se džamije i crkve nalaze jedne pored drugih. Svaka od ovih građevina ima svog specifičan stil i historijski značaj", prenosi The Sun.

Sam Srebrenik je okružen nevjerovatnim prirodnim draguljima poput planine Majevice i jezera Ingram.

Sve ovo je svakako razlog zašto je i magazin Time Out početkom mjeseca uvrstio Srebrenik na listu 24 najpotcjenjenije destinacije na svijetu.

"Sam vrh Majevice nudi nevjerovatne poglede, a relativno skoro otkriveno jezero samo po sebi odiše romanitkom. Uz sve to treba dodati nevjerovatno ukusnu hranu, živopisne kafiće kao i historijske spomenike i dobit ćete upravo ono što svaki turista želi od jedne posjete", piše ovaj britanski list.

The Sun napominje da je najbliži avioprijevoz iz Sarajeva te da se povratna karta može rezervisati za 39 funti, dok noćenje za dvije osobe u gradu košta oko 30 funti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije