Jesmo li spremni za nove snježne padavine?

Radiosarajevo.ba
Jesmo li spremni za nove snježne padavine?

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje umjerno do pretežno oblačno vrijeme.

Krajem dana i tokom noći, povećanjem oblačnosti, u istočnim i sjeveroistočnim područjima očekuje se kiša, a u višim područjima i slab snijeg.

Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Vjetar slab do umjeren južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od -5 do 3, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna od 3 do 10, na jugu do 13 stepeni.

U Sarajevu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana, povećanjem oblačnosti, očekuje se kiša ili susnježica. Jutarnja temperatura oko -1, a najviša dnevna oko 4 stepena.

Danas je u našoj zemlji prijepodne bilo vedro i prohladno vrijeme, a tokom dana došlo je do povećanja oblačnosti, dok je na Bjelašnici registrovan i slab snijeg.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -5 stepeni, Bugojno i Ivan-sedlo 0, Srebrenica 1, Goražde i Sarajevo 2, Prijedor 3, Livno i Zenica 4, Sokolac 5, Banja Luka i Zvornik 6, Bijeljina, Mostar, Sanski Most i Tuzla 7, Doboj, Gradačac i Stolac 8, Neum, Trebinje i Čapljina 9 i Bihać 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije