Jeremić i Radojičić: Mudro jačati Republiku Srpsku

Radiosarajevo.ba
Jeremić i Radojičić: Mudro jačati Republiku Srpsku

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić razgovarao je s predsjednikom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vukom Jeremićem, koji je dao punu podršku naporima „za jačanje RS“.
 
U saopćenju iz Radojićićevog kabineta je saopćeno i da je Jeremić „zatražio da aktuelno vodstvo u RS i svi politički faktori budu dovoljno mudri u vođenju RS, kako ne bi omogućili priliku svima onima koji bi željeli ustavne promjene, na štetu RS, da dobiju prostor i nađu uporište za neke negativne akcije, koje bi dugoročno mogle naštetiti RS“.
 
Predsjednik entitetskog parlamenta razgovarao je danas i s premijerom Srbije Ivicom Dačićem koji se nalazi u posjeti Vašingtonu te, kako stoji u saopćenju, uzajamno su se informirali o odnosima u Srbiji, RS i BiH. 
 
Pored ovoga Radojičić je imao susrete i sa predsjednikom Federacije BiH Živkom Budimirom, nekoliko ministara iz vlada Albanije i Crne Gore, te sa kongresmenima i senatorima koji su učesnici samog Molitvenog doručka.
 
Radojičić je prisustvovao 61. Nacionalnom molitvenom doručku u Vašingtonu, kojem je prisustvovalo nekoliko hiljada gostiju iz više od 160 zemalja svijeta, a tradicionalno se obratio i predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije