Jelena Trivić zvanično registrovala novu stranku, objavila "protiv čega će se boriti"

4
Radiosarajevo.ba
Jelena Trivić zvanično registrovala novu stranku, objavila "protiv čega će se boriti"
Foto: Ringier / Jelena Trivić

Novi politički subjekt u bh. entitetu RS Narodni front zvanično je registrovan u petak, 21. aprila.

To je potvrdila osnivačica ove stranke Jelena Trivić, nekadašnja članica PDP-a i kandidatkinja za predsjednika RS.

"Baš juče bio je dan koji je i simbolično ukazao na potrebu i dao dio odgovora na pitanje zašto smo krenuli u formiranje Narodnog fronta, fronta ljudi koji su shvatili da za RS više nema vremena za političke 'mudrolije' i zamajavanje naroda: ili ste za ili protiv režima, ili ste za ili protiv kriminala, ili ste za ili protiv korupcije, ili ste za ili protiv uzurpacije institucija, ili ste za ili protiv uništavanja ekonomije, raseljavanja zemlje...

Kako je Amerika sačuvala sjećanje na genocid u Srebrenici

Kako je Amerika sačuvala sjećanje na genocid u Srebrenici

Narodni front je jasno i nedvosmisleno protiv svega toga, beskompromisno, odlučno, hrabro i bez trunke kalkulacije. Političke kalkulacije, simbioze, saradnje i pomaganja režimu nisu koncept koji zagovara Narodni front. Naprotiv! Takvi koncepti su već dugo vremena samo olakšavali režimu da opstaje, dajući mu legitimitet za lažni i isfolirani patriotizam, krađu izbora u više ciklusa, korupciju koja je izjela esenciju ovog društva.

Ustvari dajući mu legitimitet da obesmisli život u RS. Nacionalno jedinstvo 'da', ali samo sa onima koji imaju dobre namjere za 'Otadžbinu'. Režim takve namjere nema i valjda nam je svima do sada to trebalo biti jasno", poručila je Trivić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije