Jelena Trivić o Dodiku i Izetbegoviću: "Glume velike vođe, a ustvari su dva miša!"

4
Radiosarajevo.ba
Jelena Trivić o Dodiku i Izetbegoviću: "Glume velike vođe, a ustvari su dva miša!"
Foto: Photojoiner / Bakir Izetbegović, Jelena Trivić i Milorad Dodik

Dok se i dalje čeka zvanična odluka visokog predstavnika u BiH Christiana Schidta kada je u pitanju nametanje izbornog zakona u korist HDZ-a, povodom novonastale situacije oglasila se Jelena Trivić, potpredsjednica PDP i poslanica u NSRS.

"Kako se približe izbori tako Bakir i Dodik jedan drugom nabacuju loptu na volej. Jedan je 'najveći' Bošnjak, drugi je 'najveći' Srbin", poručila je potpredsjednica PDP i poslanica, Jelena Trivić koja kaže da Dodik i Izetbegović dobro igraju te svoje uloge.

Na sceni su, kaže ona, “ljuti” neprijatelji, a iza scene najbolji saradnici.

Nastavak kreditne linije - Stambeni krediti za mlade i uspješnog poslovanja Union banke

Nastavak kreditne linije - Stambeni krediti za mlade i uspješnog poslovanja Union banke

"Kad zatrebaju podignute ruke, jedan drugom rado pomažu. Sad nas, pred ove izbore, ponovo prebrojavaju. Jer je dizanje nacionalnih tenzija njihov oproban recept. Samo što ni jedan ni drugi ne izađoše sa konkretnim ciframa, da i mi ostali znamo koliko nas je zapravo. I to koliko nas je manje. Voljeli bismo da znamo, jer godinama gledamo svoje bliske kako odlaze odavde", ističe Trivićeva.

Dodik odgovorio Izetbegoviću o "prebrojavanju"

Dodik odgovorio Izetbegoviću o "prebrojavanju"

Ona dodaje da odlaze zajedno i Srbi i Bošnjaci. Odlaze, kaže ona, zbog korumpiranih elita SDA i SNSD i njihovih satelitskih partija.

"Njima je odlično. Narodu nije", poručila je Trivićeva.

Ona pita kako Izetbegović i Dodik nisu nabacili jedan drugom loptu za neku dobru ekonomsku mjeru koja bi pomogla i jednima i drugima u ovo doba krize i velikog rasta cijena.

"Nisu, jer oni krizu ne osjećaju. Oni krizu proizvode! Što je veća kriza, za manje pare se pokušava kupiti glas pred izbore. Što je nemaština veća njihove populističke mjere izgledaju snažnije. Ovako Bakir i Dodik i dalje igraju svoje uloge. Na sceni su 'najveći' Bošnjak i 'najveći' Srbin. U suštini dva miša i jedan i drugi", kaže Trivićeva.

Ona ističe da Dodikova i Izetbegovićeva imovina i imovina njihovih bliskih saradnika raste. Bošnjaci i Srbi su, kaže ona, sve siromašniji.

"Bakir i Dodik i dalje broje. Bakir planira da broji do posljednjeg Bošnjaka. Dodik planira da broji do posljednjeg Srbina. Ali drugog oktobra će brojati neke druge stvari. Ali nećemo sad o tome. Pustimo ih da broje", navela je Trivićeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije