Jasmin Ćatić ostaje u pritvoru: Produžen kazneni postupak zbog ranjavanja zloglasnog Mirze Hatića

4
Radiosarajevo.ba
Jasmin Ćatić ostaje u pritvoru: Produžen kazneni postupak zbog ranjavanja zloglasnog Mirze Hatića
Foto: Kolaž / Ćatić osumnjičen da je ranio Hatića

Općinski sud u Sarajevu produžio je pritvor Jasminu Ćatiću, poznatom kao Bomba, do 22. februara 2024. godine ili do donošenja nove odluke suda, kako je potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba.

Ćatić je uhapšen zbog povezanosti s ranjavanjem Mirze Hatića, događajem koji se odigrao u septembru prošle godine u centru Baščaršije.

Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrdila je za portal Radiosarajevo.ba da je pritvor produžen na temelju prijedloga Tužilaštva.

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

"Na prijedlog Tužilaštva KS, Općinski sud u Sarajevu produžio je pritvor osumnjičenom. Pritvor može trajati do 22. februara 2024. godine ili do nove odluke suda", rekla je glasnogovornica Tužilaštva KS.

Jasmin Ćatić, poznat po nadimku Bomba, već se od 24. novembra nalazi u pritvoru u Zenici.

Podsjetimo, Mirza Hatić, žrtva napada, opisao je događaj navodeći da mu je muškarac, koji se kasnije identificirao kao Jasmin Ćatić, prišao i ranio ga u nogu. Prema Hatićevim riječima, napadač mu je oteo pištolj i naredio mu da se udalji. Prije pucnjave, Ćatić ga je, kako tvrdi Hatić, izazvao na fizički obračun.

Mirza Hatić i sam je poznat policiji i pravosuđu u Bosni i Hercegovini, a detalji istrage nastavit će se otkrivati kako suđenje bude napredovalo. Ćatić će ostati u pritvoru do daljnjeg, a nova odluka suda očekuje se najkasnije do 22. februara 2024. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije