Januarske penzije veće za pet posto

Radiosarajevo.ba
Januarske penzije veće za pet posto

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Vlade Federacije Bosne i Hercegovine naći će se i odluka o povećanju penzija u Federaciji BiH za pet posto.

„Povećane penzije, više od 360.000 penzionera, počet će dobivati od januarske penzije čiji početak isplate se očekuje u prvoj sedmici februara. Ovim će se u potpunosti realizirati Sporazum koji je Vlada Federacije BiH postigla sa Savezom udruženja penzionera u septembru 2013“, izjavio je za agenciju Fena premijer FBiH Nermin Nikšić.

Podsjetio  je da će to biti drugo povećanje penzija za manje od tri godine, tako da će penzioneri u 2014.  u odnosu na 2011. godinu dobivati penzije veće za 10 posto.

„Još jednom naglašavam da su penzioneri potpuno neopravdano stavljeni na marginu društva i  učinit ću sve da se nastave provoditi aktivnosti, u saradnji sa Savezom udruženja penzionera, koje će rezultirati dodatnim poboljšavanjem njihovog životnog standarda.

Ova populacija je pokazala možda i najveći stepen odgovornosti i patriotizma prema BiH i svi nosioci funkcija javne vlasti imaju obavezu da se prema penzionerima zbog toga odnose s posebnim uvažavanjem“, rekao je federalni premijer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije