Jablanica: Razbuktala se vatra na Slatini

Radiosarajevo.ba
Jablanica: Razbuktala se vatra na Slatini

Foto: Dinno Kasalo

Na požarištu Slatina požar se nakon sinoćnjeg djelovanja iz zraka ponovo razbuktao, a u ovim trenucima je i eskalirao, kazao je jutros Feni Omer Karić, stručni savjetnik za odnose s javnošću u Općini Jablanica i član Štaba CZ Jablanica.

Već od ranih jutarnjih sati helikopter Oružanih snaga BiH djeluje po požarištu Slatina, koji se spušta i opasno približava magistralnom putu M-16-2 Jablanica-Prozor i objektu brane Hidroelektrane Jablanica. Gusti požarni dim prekriva područje Slatine i grada Jablanice.

Zbog teške situacije na požarištu helikopter OSBiH interventno ponovo djeluje po istom požarištu.

“Opštinski štab Civilne zaštite Jablanica zatražio je angažovanje još jednog helikoptera kako bi se moglo efikasnije djelovati po požarištima u Draganjskoj planini i Donjoj Jablanici, na kojima je stanje stabilno, rekli bi uobičajeno u vrijeme noćnih sati, dok se porastom temperature i vjetra očekuje njegovo razbuktavanje”, kazao je Karić.

Trenutno se se uočavaju dva požarna kraka na Draganjskoj planini, a u Donjoj Jablanici više požarnih tačaka. Na požarište u Donjoj Jablanici i jutros je izašlo 15 vatrogasaca štaba civilne zaštite koji učestvuju u presjecanju požarnih linija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije