Izvještaj protiv silovatelja djevojčice iz Teslića

Radiosarajevo.ba
Izvještaj protiv silovatelja djevojčice iz Teslića

Policija u Doboju podnijela je u srijedu Okružnom tužilaštvu izvještaj protiv V.I. , s područja općine Travnik, zbog osnova sumnje da je u Tesliću počinio krivično djelo silovanje maloljetne osobe. 
Ovaj muškarac je 23. marta 2012.  na području općine Teslić, upotrebom sile, prinudio na obljubu 15-godišnju djevojčicu, saopćila je danas dobojska policija.

Polovinom decembra 2012. policija u Zenici uhapsila je bjegunca Vernesa Imširovića iz Karaule, kod Travnika, osumnjičenog za silovanje učenice iz Pribinića, kod Teslića, u martu te godine. Imširović se gotovo devet mjeseci skrivao od policije i tako izbjegavao da odgovara za zločin koji je učinio nad djetetom. 

Kako je podsjetila novinska agencija Fena, on je 23. marta prošle godine, u večernjim satima, presreo učenicu iz Teslića, koja se sa školskog igrališta vraćala kući, udaljenoj nekoliko stotina metara.

Silovatelj je učenicu uvukao u bijeli „golf“ i odvezao je na lokalni put iza crkve u Pribiniću, gdje ju je silovao, a zatim pustio i pobjegao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije