Iznad aerodroma u Sarajevu: Sudarili se avion i jato ptica i prepali putnike

Radiosarajevo.ba
Iznad aerodroma u Sarajevu: Sudarili se avion i jato ptica i prepali putnike
Foto: EPA / Sudar aviona i ptica u Sarajevu

Prilikom slijetanja aviona iz Budimpešte kompanije Wizz Air došlo je do sudara aviona i jata ptica, ali je avion sletio na aerodrom u Sarajevu bez problema. 

Putnici su bili u strahu nakon udara koji je prema riječima svjedoka bio izuzetno jak i na trenutak se učinilo kao da avion pada. Na svu sreću ovakve situacije su normalne i nije bilo nikakve opasnosti za putnike u avionu. 

"Prilikom slijetanja zrakoplova iz Budimpešte kompanije Wizz Air došlo je do sudara sa jatom ptica, ali je unatoč tome zrakoplov sletio bez problema.

Danas u 16:10h dolazi još jedan zrakoplov ove kompanije, koji bi putnike trebao prevesti do Budimpešte, te kojim dolazi tehničko osoblje da izvrši pregled jutrošnjeg zrakoplova.

Zbog svega toga, zrakoplov za Budimpeštu umjesto u 11:15 kako je bilo predviđeno, trebao bi poletjeti u 16:40h", rečeno je za Radiosarajevo.ba iz Službe za odnose s javnošću Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Čovjek koji se predstavio kao vlasnik golubova, a poznao ih je po prstenovima na nogama, pozvao je službenike sarajevskog aerodroma da mu dopuste da pokupi mrtve ptice, ali su mu rekli da je to nemoguće i da bi se njegov ulazak na aerodrom na takav način smatrao ilegalnim prelaskom granice, javlja agencija Patria.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije