Izjava Safete Biševac uznemirila Beograd: Otkud prvom sinu Srbije pare?

1
Radiosarajevo.ba
Izjava Safete Biševac uznemirila Beograd: Otkud prvom sinu Srbije pare?
N1/Printscreen / Safeta Biševac

Gostovanje novinarke lista "Danas" iz Beograda, Safete Biševac, u jučerašnjem Novom danu na N1, odnosno njena izjava da bi Poreska uprava trebalo da "pročešlja" finansije Danila Vučića, izazvala je oštre reakcije predstavnika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića, Danilovog oca, u prvom redu premijerke Srbije Ane Brnabić.

Biševac je, naime, ocijenila kao sramotnu informaciju koju je objavio osuđeni ratni zločinac Dragan Vasiljković, poznatiji Kapetan Dragan da su mu "Vučićev sin i navijači dali 30.000 dolara, stan i auto" i istakla da bi Poreska uprava, koja pročešlja i traži podatke o putnicima koji su potrošili 5.000 eura, sada trebalo da pročešlja finansije Danila Vučića, "pa da vidimo kako on, sa platom od 500 evra pomaže Kapetanu Draganu, kupuje stan, kola i šta već radi".

U pokušaju da bude ironična, Brnabić je komentirala gostovanje Biševac na Twitteru:

"Ja mislim da, kao 'nezavisni' i 'objektivni' zahtevate: ne samo da se provere finansije Danila Vučića, već da Poreska uprava proveri sve ostale koji su zaposleni za platu od 500 evra. Treba ih zatrpati predmetima da nikada ne stignu da provere gazda Đilasa i njegovih 619 mil evra", poručila je Brnabić putem svog Twitter naloga.

Na izjavu Biševac osvrnuo je i poslanik SNS Vladimir Orlić:

"E, kad 'kolumnisti' Đilasovih i Šolakovih medija narede i optuže za prilog: ima da se češljaju finansije. Izmisliće oni povod i sve što treba, važno je samo – da se meta preziva Vučić. Ali: ni slučajno da ne pozovu na češljanje milionskih računa nekog njihovog gazde.. Jer ode plata? ", naveo je Orlić.

Safeta Biševac kaže da je prilično iznenađena, ne i uvrijeđena, reakcijom premijerke Ane Brnabić i poslanika SNS Vladimira Orlića na njenu izjavu, prenosi Danas.

"Samo sam, u okviru pregleda štampe i razgovora sa voditeljkom N1 Natašom Miljković, komentarisala izjavu osuđenog ratnog zločinca Kapetana Dragana koju su preneli mediji, da su mu Danilo Vučić, sin predsednika Srbije i 'Delije' poklonile 30 hiljada dolara, kola i stan. Ukoliko Poreska uprava kontroliše svakog ko je na putovanje potrošio pet hiljada evra, zašto ne bi videli otkud uglavnom nezaposlenim navijačima ili 'prvom sinu Srbije' koji navodno radi za 500 evra, tolike pare?", smatra Biševac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije