Izjava dana: Građani nemaju pravo na sriomaštvo

Radiosarajevo.ba
Izjava dana: Građani nemaju pravo na sriomaštvo

Problematika siromaštva u Bosni i Hercegovini, danas je tretirana i u Sarajevu na Konferenciji u povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i to u organizaciji Zajedničkog povjerenstva za ljudska prava, prava djeteta, mlade, iseljeništvo, izbjeglice, azil i etiku Parlamentarne Skupštine BiH. 
 
„Građani u Bosni i Hercegovini nemaju više pravo na bijedu i siromaštvo. Ogromni procenti nezaposlenih, gladnih i onih koji žive na rubu ekstremnog siromaštva, hitnim koracima i konkretnim mjerama što prije moraju biti smanjeni. Politika je umijeće mogućeg i u tom smislu, pored svih prepreka koje uvjetuju naš politički sistem, moguće je donositi mjere koje će građanima osigurati boljitak u borbi sa siromaštvom. U tom pravcu napominjem da Narodna stranka Radom za boljitak neće odustati od svih principa i načela koje zagovara, a koje se tiču ovih problema“, kazao je zastupnik i predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak, Mladen Ivanković Lijanović.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije