Izetbegović čestitao Božić: Prilika da se podsjetimo različitosti bh. društva

Radiosarajevo.ba
Izetbegović čestitao Božić: Prilika da se podsjetimo različitosti bh. društva
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović čestitao je mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i pravoslavcima u BiH Božić.

"Blagdani su prilika da se podsjetimo kako živimo u društvu koje krase različitosti i da se iznova potrudimo da međusobne odnose gradimo u duhu prepoznatljive bosanskohercegovačke tolerancije", napisao je Izetbegpvić u svojoj poruci povodom nastupajućih blagdana.

On je dodao i kako na temeljima razumijevanja, poštovanja i međusobnog uvažavanja, svi zajedno, u jedinstvu svojih različitosti, mogu doprinijeti da pripadnici svih naroda i svih vjera u BiH žive dostojanstveno, u skladu i miru.

"Sa željom da se blagdanska atmosfera zajedništva i razumijevanja iz porodičnih krugova i bogomolja prelije na čitavo naše društvo, Vama, cijenjeni mitropolite Hrizostome, i svim vjernicima pravoslavcima u Bosni i Hercegovini upućujem iskrene čestitke povodom nastupajućeg Božića", zaključuje se u čestitki Izetbegovića, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije