Izetbegović o EU integracijama: Proces nam daje poziciju da radimo bolne reforme

4
Fena
Izetbegović o EU integracijama: Proces nam daje poziciju da radimo bolne reforme
FOTO: Fena / Bakir Izetbegović u Kaknju

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović kazao je danas u Sarajevu uoči Samita šefova država članica EU-a i zapadnog Balkana na Brdu kod Kranja da je to podrška državama Balkana da bi se ubrzao proces integracije u EU.

"Imali smo pripremni samit u Sloveniji, za ovaj sad. To je usmjereno, na dobar način, na podršku državama Balkana da se ubrza proces i da ide zahtjev prema državama Evropske unije da se ubrza proces integracije, da se ne ubija entuzijazam. Sam proces je važan, daje nam poziciju da radimo bolne reforme, donosimo zakone. Nadam se da će usvojiti neku agendu, dinamički plan koji će omogućiti i dati šansu da sve države Balkana do 2030. godine postanu članice Evropske unije", naglasio je u izjavi za novinare.

Samit Evropska unija - Zapadni Balkan bit će održan 6. oktobra na Brdu kod Kranja u Sloveniji, a okupit će šefove država članica EU-a i lidere zapadnog Balkana.

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

Summit je prilika da se potvrdi evropska perspektiva zapadnog Balkana i njegova dalja integracija u Evropskoj uniji, ali i da se pruži dodatni podsticaj primjeni Evropskog investicionog i ekonomskog plana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije