Izetbegović zadovoljan presudom Prliću i ostalima

Radiosarajevo.ba
Izetbegović zadovoljan presudom Prliću i ostalima


Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović pozdravlja današnju presudu Suda u Haagu u slučaju Prlić i ostali i ocjenjuje je pobjedom pravde i istine na koju su žrtve predugo čekale, saopšteno je iz Izetbegovićevog Kabineta.

Prlić i ostali krivi, dobili ukupno 111 godina zatvora

U saopštenju se navodi da je današnja presuda definitivno potvrdila bjelodanu istinu: projekat stvaranja hrvatskog entiteta na teritoriji BiH bio je zločinački poduhvat.

Dodaje se da toga posebno treba da budu svjesni oni koji danas maštaju o oživljavanju tog projekta, zagovarajući treći entitet s hrvatskom većinom u Bosni i Hercegovini.

„Ova presuda obavezuje današnju Hrvatsku da se do kraja suoči s vlastitom odgovornošću za stradanja i užasne patnje koje su građani Bosne i Hercegovine pretrpili zbog politike Franje Tuđmana. To je najbolji put da nastavimo dobrosusjedsku saradnju i okrenemo se zajedničkoj evropskoj budućnosti“, navodi se u saopštenju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije