Izetbegović s komandantima i generalima u Mostaru: "Treba biti na oprezu"

24
Fena
Izetbegović s komandantima i generalima u Mostaru: "Treba biti na oprezu"
FOTO: Fena / Lider SDA boravio u Mostaru

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović rekao je danas da treba biti jak i svjestan situacije u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina, ali i na vrijeme djelovati da se sačuva mir i stabilnost.

To je kazao novinarima nakon sastanka sa ratnim komandantima i generalima u Mostaru, ističući da su to heroji odbrane tog grada, jako cijenjeni diljem Bosne i Hercegovine.

"Razgovarali smo o situaciji u zemlji i novim prijetnjama miru i stabilnosti, a prisjetili smo se i onih vremena kada su oni nosili tu odbranu. Treba biti na oprezu i raditi sve da se neke stvari ne ponove i BiH", poručio je Izetbegović.

Bivši komandant 441. Viteške motorizovane brigade i dobitnik najvišeg priznanja Armije RBiH "Zlatni ljiljan" Suad Muharemović kazao je da se uvijek sastanu s Izetbegovićem kada on posjećuje Mostar, najčešće tokom obilježavanja godišnjica.

"Vrlo rado dođe, sasluša naše probleme, ali i ponudi ono što može učiniti kako bi riješili te stvari. U svakom slučaju, drago nam je da ga vidimo, jer smo zajedno od ratnih godina do danas", kazao je.

Istakao je da su evocirali uspomene, ali da ih je Izetbegović informisao o dešavanjima iza kulisa.

"Mi se moramo boriti za mir, suživot i BiH, isto onako kako smo se borili za multietničku državu ravnopravnih građana. Vjerujem i nadam se da ima dovoljno snage, pameti i razuma u ovoj državi da se izborimo za takvu državu", zaključio je Muharemović.

Izetbegović je danas u okviru posjete Konjicu i Mostaru, položio cvijeće u Konjicu povodom dana te općine, posjetio džamiju Gornji Zalik gdje mu je uručena vakufnama, i Sabornu crkvu u Mostaru, a planirano je još da održi sastanak sa članovima IO KO SDA Mostar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (24)

/ Povezano

/ Najnovije