Izetbegović: Respirator nije neka klasa, ali i Jugo je auto koje vas može spasiti

28
Radiosarajevo.ba
Izetbegović: Respirator nije neka klasa, ali i Jugo je auto koje vas može spasiti
FOTO: Screenshot / Bakir Izetbegović

Bakir Izetbegović, lider Stranke demokratske akcije govorio je o aferi "Respirator" i "Sarajlić", Fadilu Novaliću, Elmedinu Konakoviću, Semiru Efendiću, Sebiji Izetbegović...

"Da se u Sarajevu nisu ujedinjavale Šestorke, Četvorke, Trojke, ne bismo mi bili na ovakav način poraženi... Koalicije su dale korist njima, za sada", rekao je Izetbegović.

Napomenuo je kako je Asim Sarajlić napustio stranku i da su se tako završile sankcije u tom slučaju.

"SDA taj 'prljavi veš' ne kani iznositi vani. Neko je namijestio snimak na protiv zakonit način - sankcija je završena njegovim odlaskom. Ali, sankcija prema onima koji su podmuklo napravili snimak na protivzakonit način, jer ne smijete snimati čovjeka da on to ne zna, to je bilo profesionalno odrađeno.. koji su napravili aferu koja je uzdrmala SDA.. Kada je izgubila ta ekipa, krenulo se protiv SDA. Mi ćemo završiti to na svoj način kroz ove izbore, ti ljudi neće ostati", rekao je Izetbegović za MTV Igman.

Kada je riječ o Novaliću kaže da bi "sve učinio što može", te da mu se ponekad čini da je naivan.

"Ako u Americi, Kini, EU pate zemlje zbog vakcina.. mi smo platili preko milion za vakcine. Naše vakcine je neko oteo", naveo je Izetbegović.

Dalje je nastavio:

"Respirator nije neka klasa, ali i Jugo '45 i Stojadin je auto koje vas može spasiti, da morate pobjeći iz neke situacije - a ne možete pješke", smatra Izetbegović.

Tema je, svakako, bio Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i respiratori.

"Tvrdnja da se respiratorima ubijaju pacijenti je laž, vrlo opasna stvar i mislim da će neko odgovarati za to", poručio je lider SDA.

Govorio je i o direktorici KCUS-a i supruzi Sebiji Izetbegović.

"Ja znam kakav je temperament moje žene i hrabrost i znao sam da će uraditi taj posao i neka se završi", naveo je Izetbegović i ponovio da je ona "hrabra žena" te da je uradila dobar posao u ovoj bolnici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (28)

/ Povezano

/ Najnovije