Izetbegović otkrio kada se očekuje formiranje Vijeća ministara BiH i Federalne vlade

Fena
Izetbegović otkrio kada se očekuje formiranje Vijeća ministara BiH i Federalne vlade

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je danas u Sarajevu, na Vaškršenjem prijemu kojeg je organizirao Mitropolit dabrobosanski Hrizostom, izjavio novinarima kako misli da je smisao vjera i vjerskih zajednica "da nas podsjete kada se izgubimo u ovome teškom vremenu na to šta je osnova života - mir, međusobno poštovanje, suživot“.

"Pridružujući se takvim porukama, svim pravoslavcima u BiH i diljem svijeta čestitam ovaj veliki praznik vaskrsnuća Hristovog, obnove života, sa željom da se i u BiH obnove dobri odnosi, da život postane pravi život, onakav kakav zaslužuju ovi narodi nakon svega – mir, stabilnost, prosperitet... To je ono što želim pravoslavcima u BiH i svim njihovim komšijama", naveo je Izetbegović.

Na novinarsko pitanje u vezi s implementacijom izbornih rezultata, Izetbegović je kazao kako misli da će neke kompromise postići u mjesecu maju i da će biti formirano Vijeće ministara BiH, Federalna vlada i "da ćemo kompletirati tu čitavu strukturu u sljedeća dva mjeseca".

"Treba naći način da se aktivira Akcioni plan za članstvo u NATO i mislim da smo blizu iznaći neki kompromis i krenuti u stabilizaciju prilika i odnosa u BiH", kazao je Izetbegović.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije