Izetbegović odgovorio Milanoviću: "Nisam pisao, ali bih potpisao svaku riječ majki iz Srebrenice"

39
Radiosarajevo.ba
Izetbegović odgovorio Milanoviću: "Nisam pisao, ali bih potpisao svaku riječ majki iz Srebrenice"
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Bakir Izetbegović

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, oglasio se na Facebooku nakon što je Zoran Milanović kazao da on piše saopćenja Majkama Srebrenice.

Izetbegović je naveo da "predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović nastavlja iz dana u dan vrijeđati Bosnu i Hercegovinu i Bošnjake".

"U novoj medijskoj eskapadi svoju zlobu i neprimjereni rječnik usmjerio je prema žrtvama genocida u Srebrenici, tvrdeći pri tome da im je "saopćenje pisao Bakir Izetbegović". Saopćenje Udruženja "Majke Srebrenice" u kojem su reagirale na Milanovićevo negiranje genocida nisam pisao ja, niti bilo ko iz SDA, ali bih svaku riječ iz tog saopćenja - potpisao.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Milanović opet o Majkama Srebrenice: 'One su politička organizacija, saopćenja im piše Izetbegović'

Milanović opet o Majkama Srebrenice: 'One su politička organizacija, saopćenja im piše Izetbegović'

Zoran Milanović je svojim javnim istupima i zdravom razumu neobjašnjivom ponašanju, već odavno prešao sve "crvene linije". I to bi bio samo lični problem frustriranog medijskog nasilnika, da nije riječ o predsjedniku Republike Hrvatske, države članice Evropske unije i NATO-a.

Njegove svakodnevne uvrede ne mogu donijeti nikome ništa dobro, ali mogu dodatno utjecati na pogoršanje odnosa Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kao i bošnjačkog i hrvatskog naroda.

Uvrede koje je Zoran Milanović uputio majkama iz Srebrenice, kao i potcjenjivanje i pokušaji dehumanizacije Bošnjaka, svrstavaju ga rame uz rame sa negatorima genocida i zagovornicima zločinačkih velikodržavnih projekata.

Milanović svojim stavovima i uvredama koje svakodnevno izgovara neće promijeniti istinu utvrđenu presudama međunarodnih sudova o genocidu, etničkom čišćenju, koncentracionim logorima i udruženim zločinačkim poduhvatima. Ono što hoće postići jeste da će historija pamtiti kako je predsjednik Republike Hrvatske negirao genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i vrijeđao porodice žrtava.

Želimo vjerovati da u politici i općenito društvu u Hrvatskoj i dalje ima dovoljno demokratskog kapaciteta i zdravog razuma, koji će se, ako ga već ne mogu zaustaviti, barem javno i jasno ograditi od Milanovićevih pogubnih stavova. I zbog nas u Bosni i Hercegovini, ali na prvom mjestu zbog sebe samih", naveo je Izetbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (39)

/ Najnovije