Izetbegović: Neko viknu 'ne daj', e pa ne dam! Čović će morati platiti

21
Radiosarajevo.ba
Izetbegović: Neko viknu 'ne daj', e pa ne dam! Čović će morati platiti
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Bakir Izetbegović

Lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović obratio se prisutnima na današnjoj sjednici Žena SDA.

Najviše je ovom prilikom govorio o lideru HDZ-a Draganu Čoviću i pregovorima oko izmjena Izbornog zakona koji se vode ovih dana.

"Čović nam je napravio veliki problem ovdje. Mi bismo trebali popraviti odnos s Hrvatima, to je jedna od krucijalnih potreba i Hrvata i Bošnjaka. To se mora uraditi.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Čović je svojim djelovanjem - odlaskom u Banja Luku, Beograd, Zagreb, podrškom Dodiku, koketiranjem silama koje ugrožavaju ovu zemlju...

Tako razljutio Bošnjake, da sada ne možemo napraviti ono što nam treba i što je normalno da napravimo. Moramo popraviti odnose s Hrvatskom i Hrvatima u BiH.

On je toliko razljutio tim svojim odnosnom, koketiranjem sa Beogradom, Dodikom, Rusijom... nepoštovanjem Islamske zajednice... Do prije par dana je to radio. Nema čovjeka koji je u ovom času za to da mu se izađe u susret jer ne vjeruju dvojcu Čović - Dodik da uđe u Predsjedništvo", rekao je Izetbegović.

"Prijatelji iz Međunarodne zajednice su tu da nam pomognu, nisu tu da nas prevare. Oni od nas traže da zatvorimo jedan front - da nemamo problem i sa Beogradom i Zagrebom...", dodao je.

Podsjetio je da se Čović poziva na to da su krivi ljevičari koji su bošnjačkom većinom izabrali Komšića za člana Predsjedništva.

"Ne znam da je to tako. Ali, pazite, onda dođu meni i traže da ja i SDA taj problem riješimo. A, mi nismo ni luk jeli ni luk mirisali. Prijete mi iz međunarodne zajednice da je moj otac stvarao ovu zemlju, da moram napraviti žrtvu, da moram pristati... Sad smo mi glavni, kad treba te gelere političke pokupiti. Neko viknu ne daj - pa, ne dam", rekao je Izetbegović.

"Ono što kažu u narodu, što je naor'o, Čović će morati platiti", dodao je Izetbegović pa izmamio još jedan aplauz.

"Sad ću otići odavde i završiti pregovore. Morat će odustati od vrlo jakih stvari koje sada drže u Federaciji. Znamo šta nam rade zajedno s Dodikom", poručio je na kraju Izetbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (21)

/ Povezano

/ Najnovije